Tradita – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:         Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:         Tradita
Përktheu:    Dr. Musli Vërbani
Formati:      6.7 x 9.5
Faqe:          41
Botues:       Botues Privat
Viti:            2017
Vendi:         Kaçanik

Tema e traditës ka rëndësi të posaçme në fushën e fikhut dhe të usulit, duke pasur parasysh se fukahatë bazohen në të për përpilimin e shumë dispozitave të sheriatit, dhe njerëzit të cilët miratojnë ligje të kontratave, shit-blerjeve të agronomisë dhe të marrëdhënieve reciproke, kur ato i mbyllin sytë në argumentimin me ligjet e sheriatit islam. Paraqitja e rregullave të tërësishme të sheriatit e pranon si argument dhe e zëvendëson deri në atë masë saqë në mendjet e njerëzve në çështjet për të cilat nuk
ekziston teksti shihet prej burimeve të sheriatit.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakSuneti – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërPse Agjërojmë – Abdurrahman Muhjiddin