Disa bindje të shi’itëve – Abdullah ibn Muhammed

Autor:         Abdullah ibn Muhammed
Titulli:         Disa bindje të shi’itëve
Përktheu:    Bahri Curri
Redaktor:    Rijad Misini
                   Arian Kutelli
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          100
Botues:       IslamHouse
Botimi:        I dytë
Viti:            Shkurt, 2009
Vendi:         Prishtinë

Shi’itët: Kjo fjalë është përgjithësuar në kuptimin etimologjik dhe i ka këto kuptime: pasues, përkrahës, ithtar, ndjekës dhe rreth i ngushtë. Ndërsa, në kuptimin terminologjik, shi’itët është emër për ata, të cilët e llogaritin Aliun para Hulefau Rashidinëve (Ebu Bekrit, Umerit e Uthmanit) (Allahu qoftë i kënaqur me ta!), dhe pretendojnë se vetëm Ehlu Bejti e meritojnë kalifatin. Çdo kalifat tjetër përveç tyre është jolegjitim dhe pa të drejtë (sh.p.)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [782.03 KB]

Artikulli paraprakTeuhidi i thjeshtësuar – Abdullah ibn Ahmed el-Huvejli
Artikulli tjetërVirtytet dhe të drejtat e sahabëve – Abdullah Salih el-Kusajir