Ese sociologjike – Ali Pajaziti

Autor:               Ali Pajaziti
Titulli:               Ese sociologjike
Recensent:        Dr. Etem Aziri & Dr. Hasan Jashari
Kryeredaktor:    Husamedin Abazi
Formati:            8.5 x 11
Faqe:                180
Botues:             Logos-A
Viti:                  2003
Vendi:               Prishtinë

Libri Ese sociologjike i Ali Pajazitit paraqet një ndihmesë të shquar nga lëmi i sociologjisë. Edhe pse në shikim të parë fitohet përshtypja se ky libër ngërthen tematika të ndryshme, që kanë të bëjnë me rrjedhat shoqërore aktuale në Maqcdoni, shqyrtimi më i thelluar i lëndës së zbërthyer na jep të drejtë të vëmë në dukje, se në fakt bëhet fjalë për një tërësi mjaft homogjene, në të cilën sipas një kronologjile logjike autori bën ndriçimin e shumë dukurive shoqërore, që e shqetësojnë qenien shqiptare, si dhe ofrohen alternativa për tejkalimin e asaj, që e shikuar sipërfaqësisht, duket e patejkalueshme, me të vetmin qëllim popullata shqiptare e Maqedonisë, ndaj së cilës dhjetëvjeçarë me radhë historia është sjellë më tepër si `njerkë sesa si nënë’, ta gjejë vendin e vet në hapësirat demokratike evropiane e më gjerë.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakUdhëzimi për Edukimin e Bijave – Ali Jahja el-Haddadij
Artikulli tjetërRinia universitare dhe religjioni – Ali Pajaziti