Trajtesa mbi imanin – Hasan Fehmi efendi

Autor:           Hasan Fehmi efendi
Titulli:           Trajtesa mbi imanin
Përktheu:      Dhulkarnejn Vardari
Recensent:    Ymer Musa
Formati:        8.5 x 11
Faqe:            76
Botues:         Logos-A
Viti:              2003
Vendi:           Prishtinë

Libërthi i autorit shkupjan Hasan Fehmi efendiut, me titull “Trajtesa mbi imanin”, që e kemi para vetes i cili është përkthyer nga osmanishtja, paraqet edhe një “provë” se tokat shqiptare të populluara me muslimanë paraqesin një gurrë të pashtershme për historinë, kulturën dhe traditën tonë islame. Autori në fjalë pason traditën e pasur të Suzi Prizrenit, Mesih Prishtinasit, Isak Çelebiut nga Shkupi, Jahja bej Dukagjinit nga shekujt XVI-XVII, të shkrimtarëve të letërsisë me alfabet arab, Muhamet Kyçykut e Ibrahim Nezimit, dhe të rilindasve, si: Naim e Sami Frashërit, Rexhep Vokës, Tahir Boshnjakut e Dervish Himës në shekujt XIX-XX, dhe shumë të tjerëve gjatë shekujve të kaluar.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakLibri i Teuhidit dhe Akides – Hejthem Ser’han
Artikulli tjetërKujtime të paharrueshme (nga fëmijët e epokës së lumturisë) – Harun Kërkëll