Rituali i Umres – Muhammed el-Uthejmin

Autor:         Muhammed el-Uthejmin
Titulli:         Rituali i Umres
Përktheu:    Alban Malaj
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          18
Botues:       Selefi.org

Sa i përket ihramit, ai është nijeti i hyrjes në ritin e Umres dhe veshjen e rrobës së ihramit. Suneti për atë që do të bëjë umre është që të lahet i gjithi ashtu siç lahet nga xhunubllëku, të parfumosë kokën dhe mjekrrën me parfumin më të mirë që mund të gjejë, me ‘uud (lloj parfumi) ose me ndonjë lloj tjetër. Atij nuk i bën dëm parfumi edhe nëse i mbetet, mbasi që e ka veshur ihramin, sepse ka ardhur në dy Sahihët, nga hadithi i ‘Aishes – radij-Allahu ‘anha –, e cila ka thënë se: “Pejgamberi – sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem – nëse donte të vishte ihramin, parfumosej me parfumin më të mirë që kishte, pastaj e shikoja miskun se si vezullonte në kokën dhe në mjekrrën e tij mbasi që ishte parfumosur.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPyetje Përgjigje rreth Bajramit – Muhammed el-Uthejmin
Artikulli tjetërRoli i femrës në përmirësimin e shoqërisë – Muhammed el-Uthejmin