Paralajmërim për fitnen e tekfirit – Muhammed Nasiruddin el-Albani

Autor:         Muhammed Nasiruddin el-Albani
Titulli:         Paralajmërim për fitnen e tekfirit
Përktheu:    Alban Malaj
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          45
Botues:       Selefi.org
Viti:            2011
Vendi:         Mekë, Arabi Saudite

Me të vërtetë çështja e Tekfirit në përgjithësi nuk i përket vetëm sundimtarëve por edhe të sunduarve poashtu. Ajo është një fitne e madhe, e vjetër, e cila zuri fill nga një prej sekteve të herëshme të Islamit, e ky sekt njihet si Khauarixhët1.

(1) Khauarixhët kanë shumë grupacione të cilat janë përmendur në librat e sekteve. E prej atyre ka që vazhdojnë të egzistojnë deri më sot, siç është grupi i njohur me emrin “Ibadijet”. Ata (Ibadijet) deri para pak kohësh nuk përziheshin me askënd, nuk kanë aktivitet në davet, mirëpo që prej disa vitesh ata kanë filluar aktivitetin dhe përhapjen e disa broshurave, librave dhe besimeve të cilat kryekëput janë besimet e khauarixhëve të vjetër. Mirëpo ata kamuflohen duke përdorur një prej marifeteve të Shijave, marifet i cili është Tekija. Ata thonë: “Ne s’jemi Khauarixhë”. Por …

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [3.81 MB]

Artikulli paraprakDexhali – Muhammed Nasiruddin el-Albani
Artikulli tjetërUdhëzime për mënyrën e trajtimit të selefijut kur gabon – Muhammed ibn Umer Bazmul