Haxhi dhe katër llojet e njerëzve – Nida Ebu Ahmed

Autor:           Nida Ebu Ahmed
Titulli:           Haxhi dhe katër llojet e njerëzve
Përktheu:      Dr. Sedat Islami
Recensent:    Jusuf Kastrati
Formati:        A5
Faqe:            33
Botues:         IslamHouse
Viti:              2015

Allahu ka caktuar kohë dhe stinë për falje dhe shpërblime të mëdha. I lumtur është ai që i shfrytëzon këto kohë dhe afrohet te Zoti i vet me shpresë se do ta arrijë lumturinë pas së cilës nuk do të dëshpërohet më kurrë. Prej kohëve të tilla janë edhe dhjetë ditët e para të muajit Dhu’l-Hixhe, të cilat janë ditët më të mira të dynjasë; në to është ligjësuar kryerja e haxhit, njërit prej pesë kushteve të Islamit. Haxhi është prej adhurimeve më të mira, prej riteve më të përsosura, është adhurim jetësor, përmbyllje e veprës, plotësim i fesë dhe përsosje e saj.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.30 MB]

Artikulli paraprakVizita e varreve – Shejhul-Islam Ahmed ibn Tejmijje
Artikulli tjetërAgjërimi i Muhamedit në Ramazan – Selim el Hilali & Ali Hasen Ali Abdulhamid