Havarixhët – Ali Nasir Fekihi

Autor:         Ali Nasir Fekihi
Titulli:         Havarixhët
Përktheu:    Jeton Shasivari
                   Alban Malaj
                   Altin Dallashi
Formati:      A5
Faqe:          63
Botues:       Privat
Viti:            2014

Vërtet, ideologjia e Havarixhëve e cila konsiston në shpalljen e shoqërive Islame si shoqëri të kufrit nuk ka pushuar së ekzistuari. Dhe kjo ideologji ka thirrësat dhe organizatorët e saj që merren me përhapjen e saj. Ajo është përhapur duke përdorur këto mjete, me anë të përdorimit të Internetit dhe thirrësat (e kësaj ideologjie) i përhapin ato mes të rinjve për të ndezur emocionet e tyre fetare. Kjo bëhet duke përhapur ato që sipas pretendimit të tyre janë mrekulli (keramete) të muxhahidinëve dhe kjo është nga rrugët e ndezjes së tyre emocionalisht dhe shfrytëzimit të entuziazmit të tyre. Prandaj ata u qasen atyre nga rruga e Fesë së tyre.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [525.66 KB]

Artikulli paraprakKujtdo që fakt kërkon, Kur’ani i mjafton – Shejh Abdulhamid Kishk
Artikulli tjetërThirrja dhe thirrësi – Ebu Hasen Nedeviu