Fragmente nga kuptimet e sures el-Fatiha – Rabi’a ibn Hadi el-Medkhalij

Autor:         Rabi’a ibn Hadi el-Medkhalij
Titulli:         Fragmente nga kuptimet e sures el-Fatiha
Përktheu:    Alban Malaj
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          25
Botues:       Selefi.org
Viti:            2014
Vendi:         Mekë

Cilat janë “shtatë vargjet që përsëriten”? Kjo është sureja el-Fatiha, “Nëna e Kur`anit”, sepse me të vërtetë ajo është nëna e Kur`anit. Ajo përmban besimin dhe veprat të cilat i përmban Kur`ani, prandaj na ka njoftuar Allahu – Subhanehu ue Te’ala – se ajo është “shtatë vargjet që përsëriten”. Dhe prandaj i Dërguari i Allahut – sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem – e njoftoi Ebu Hurejrën dhe Ubej Ibën Kabin – radij-Allahu ‘anhuma – se në të vërtetë me “shtatë vargjet që përsëriten” është për qëllim kjo sure madhështore e gjithëpërfshirëse, e cila ka përmbledhur llojet e Teuhidit, veprat e mira, besimin në Ditën e Kthimit dhe besimin në Pejgamberllëk.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDallimi midis Keshillimit dhe Poshterimit – Rabi’a ibn Hadi el-Medkhalij
Artikulli tjetërPozita që ka Namazi në Islam – Rabi’a ibn Hadi el-Medkhalij