Pozita që ka Namazi në Islam – Rabi’a ibn Hadi el-Medkhalij

Autor:         Rabi’a ibn Hadi el-Medkhalij
Titulli:         Pozita që ka Namazi në Islam
Përktheu:    Alban Malaj
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          22
Botues:       Selefi.org
Viti:            2009
Vendi:         Mekë

Vërtet, namazi është një çështje madhështore në Islam dhe ai gëzon një pozitë të lartë tek Allahu, tek i Dërguari i Tij dhe tek Besimtarët; ndërkaq ai është shtylla e dytë e Islamit (nga rëndësia) mbas dy
Dëshmive.
Transmetohet nga Ibn ‘Umer (radij-Allahu ‘anhuma) se i Dërguari i Allahut (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) ka thënë: “Islami ngrihet mbi pesë (shtylla): Dëshmia se nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përpos Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Allahut, falja e Namazit, pagimi i Zekatit, agjërimi i Ramadanit dhe kryerja e Haxhit për atë që ka mundësi.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakFragmente nga kuptimet e sures el-Fatiha – Rabi’a ibn Hadi el-Medkhalij
Artikulli tjetërShpjegimi i Fjalës së Teuhidit – Rabi’a ibn Hadi el-Medkhalij