Edukata familjare – Islam Dizdari, Bahri Aliu

Autor:               Islam Dizdari, Bahri Aliu
Titulli:               Edukata familjare
Kryeredaktor:    Husamedin Abazi
Redaktor:          Nexhat Ibrahimi
Formati:            8.5 x 11
Faqe:                152
Botues:             Logos-A
Viti:                  2007
Vendi:               Shkup, Maqedoni

Kujdesi parësor në jetën e besimtarit, veçanërisht në jetën e atyre që Krijuesi ua ka mundësuar të jenë prindër, është kujdesi për trashëgimtarët e tyre – fëmijët, se çfarë besimi, kulture, civilizimi dhe edukimi do të pranojnë për të jetuar në këtë botë me nder dhe dinjitet njerëzor si besimtarë myslimanë. Angazhimi për edukimin e fëmijëve është kategori kuranore dhe obligim i traditës islame e kërkuar nga Muhammedi a.s., prandaj edhe përkushtimi ndaj këtij aktiviteti në jetën e besimtarit duhet të jetë parësor dhe i pa ndërprerë, aq me tepër në kohën tonë dhe në vendin, ambientin dhe situatën ekonomike e politike që e jetojnë besimtarët shqiptarë.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakMësime nga tregimet I – Ismail Ozxhan
Artikulli tjetërDyshimet dhe të pavërtetat rreth shumësisë së grave të Pejgamberit a.s – Muhamed Sali Es-Sabuni