Fik’hu i haxhit (11) – Dr. Musli Vërbani

Autor:       Dr. Musli Vërbani
Titulli:       Fik’hu i haxhit (11)
Seria:        Planprogrami i muslimanit të vogël
Formati:    B5
Faqe:        60
Botues:     Autori
Viti:          2004
Vendi:       Kaçanik

Haxh d.m.th. qëllim, me fjalë tjera me pas qëllimin me madhërue Allahun. Ndërsa në Sheriatin Islam Haxh quhet: Kryerja e obligimeve të shartit Islam qëndrimin në arafat,
kryerja e tavafit farz me nijet të ihramit për haxh.
Argument për haxhin kemi ajetin Kur’anor: “Allahu ka obligue njerëzit, ata që kan mundësi t’i përballojnë rrugës ta vizitojnë dhe ta kryejnë haxhin në shtëpinë (e Tijë)” (Ali Imran 97)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [294.84 KB]

Artikulli paraprakFik’hu i agjërimit (10) – Dr. Musli Vërbani
Artikulli tjetërDashuria (12) – Dr. Musli Vërbani