Cfarë është Daveti Selefij – Ahmed ibn Jahja en-Nexhmij

Autor:         Ahmed ibn Jahja en-Nexhmij
Titulli:         Cfarë është Da’ueti Selefij
Përktheu:    Muhamed Kallashi
Formati:      A6
Faqe:          23
Botues:       Selefi.org
Viti:            20 Shtator 2015

Daveti Selefij është quajtur kështu sepse rrjedh nga Menhexhi i Selefëve, për të cilët ka thënë i Dërguari Allahut – sal-lAllahu alejhi ue sel-lem – në hadithin që lajmëron për ndarjen e umetit, kur ai përmendi ndarjet e popujve dhe përmendi se: “Ky umet do të ndahet në shtatëdhjetë e tre grupe, që të gjitha këto grupe do të jenë në zjarr, përveç njërit.” Ata thanë: Kush është grupi i shpëtuar, o i Dërguari Allahut? Ai tha: “Janë ata të cilët ndjekin këtë (rrugë) në të cilën jam unë sot dhe shokët e mi.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakKëshilla të dobishme për një jetë të lumtur – Abdurrahman ibn Nasir Es-Sadi
Artikulli tjetërDija, përkufizimi i saj, vlera dhe gjykimi për të – Muhammed el-Uthejmin