Dija, përkufizimi i saj, vlera dhe gjykimi për të – Muhammed el-Uthejmin

Autor:         Muhammed el-Uthejmin
Titulli:         Dija, përkufizimi i saj, vlera dhe ..
Përktheu:    Bledar Albani
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          11
Botues:       Selefi.org

Në kuptimin gjuhësor, dija është e kundërta e injorancës. Përkufizimi i saj mund të ishte kështu: “Perceptimi i diçkaje ashtu si është në realitet me një perceptim të sigurtë.”
Ndërsa në kuptimin terminologjik, disa dijetarë kanë thënë se dija është të njohurit, e cila është e kundërta e injorancës. Ndërsa disa të tjerë thonë: Dija është më e qartë se sa të pasurit nevojë për përkufizim.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakCfarë është Daveti Selefij – Ahmed ibn Jahja en-Nexhmij
Artikulli tjetërParime të Menhexhit që duhet t’i dijë çdo Selefij – Ahmed ibn Umer Bazmul