Agjërimi, namazi i natës dhe i teravive – Seid el-Kahtani

Autor:           Seid el-Kahtani
Titulli:           Agjërimi, namazi i natës dhe i teravive
Përktheu:      Nexhat Ceka
Recensent:    Muharrem Ismaili
R. gjuhësor:  Roald A. Hysa
Formati:        4.7 x 6.7
Faqe:            57
Botues:         Nun
Viti:              2003
Vendi:           Shkup

Në këtë broshurë të shkurtër kam shkruar për vlerat e agjërimit, ku kam sqaruar kuptimin
e agjërimit në aspektin gjuhësor dhe atë sheriatik-fetar, pastaj vlerat e agjërimit dhe veçoritë e tij, dobitë e agjërimit dhe mirësitë e tij, vlera e muajit të ramazanit, agjërimi gjatë këtij muaji, falja gjatë tij, veçoritë e tij dhe të gjitha këto me argumentet përkatëse.
E lus Allahun që ta bëjë këtë vepër të vogël të bereqetshme, të sinqertë vetëm për Allahun, dhe që të më bëjë dobi kjo vepër gjatë jetës dhe pas vdekjes sime, e t’i bëjë dobi çdo lexuesi. Allahu është Ai, të cilit i lutemi, më Bujarit në shpresë ndaj Tij, Ai na mjafton neve dhe tek Ai mbështetemi, nuk ka lëvizje e as forcë përveç se me Allahun.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [548.96 KB]

Artikulli paraprakVështrimi ynë në divergjencat e medh’hebeve në islam – Dr. Jusuf Kardavi
Artikulli tjetërPozita e namazit në islam – Dr. Said el-Kahtani