Vështrimi ynë në divergjencat e medh’hebeve në islam – Dr. Jusuf Kardavi

Autor:             Dr. Jusuf Kardavi
Titulli:             Vështrimi ynë në divergjencat e medh’hebeve në islam
Përktheu:        Muhamed Dolaku
R. Gjuhësor:    Msc. Mehdi Hyseni
Formati:          3.7 x 5.7
Faqe:              85
Botues:           “Agora”
Viti:                1997
Vendi:             Mitrovicë

Medhhebet – shkollat juridike të fikhut – në mësimet islame, nuk janë të kufizuar vetëm në katër imamë, siç mendojnë ata të cilët nuk janë të infor muar mjaft, e as që janë Imamë vetëm Ebu Hanifja, Maliku, Shafiu dhe Ahmedi. Përkundrazi, ndër bashkëkohësit e tyre kanë ekzistuar njerëz të cilët, edhe nëse nuk kanë qenë më të arsimuar dhe njohës më të mirë të fikhut sesa ata, megjithatë aspak nuk kanë ngecur pas tyre në fushën e shkencës dhe ixhtihadit. Kështu Lejs b. S’adi ka qenë bashkëkohës i imam Malik b. Enesit, kurse imam Shafiu për të thotë: “Lejthiu ka qenë njohës më i mirë i fikhut sesa Maliku, mirëpo, shokët e tij nuk kanë bërë përpjek je të mjaftueshme që fikhu i tij të mbahet
dhe të përhapet.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakRizgjimi islam ndermjet kundershtimit dhe ekstremizmit – Dr. Jusuf Kardavi
Artikulli tjetërAgjërimi, namazi i natës dhe i teravive – Seid el-Kahtani