Sahih el-Bukhari – Libri i parë (1) – Imam el-Bukhariu

Autor:            Imam el-Bukhariu
Titulli:            Sahih el-Bukhari – Libri i parë (1)
Përktheu:       Mehdi Polisi
Recensent:     Bahri Aliu
R. gjuhësor:   Mahmud Hysa
Formati:         8.5 x 11
Faqe:             406
Viti:               1994
Vendi:            Prishtinë

Kur’ani është Fjala e Allahut xh.sh., që përmes melekut Xhibril i është shpallur Pejgamberit të Tij, Muhammedit a.s., në kohëzgjatje prej 23 vjetësh. Hadith ndërkaq quhet gjithqka që Muhamedi a.s. ka folur, ka vepruar dhe ka pëlqyer; Me fjalë të tjera, përmes Hadithit shprehet e tërë jeta dhe veprimtaria e Pejgamberit a.s. Nga kjo shihet qartë se Kur’ani dhe Hadithi janë burimet themelore të Islamit. Prandaj, nuk është per t’u habitur fare pse interesimi për njohjen sa më të thellë të Kur’anit dhe të Hadithit nga ana e dijetareve islam, por edhe më gjerë, prej kohësh ka qenë dhe vazhdon të jetë në qendër të vëmendjes.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakSahih el-Bukhari – Libri i pestë (5) – Imam el-Bukhariu
Artikulli tjetërAlkimia e lumturisë – Muhammed el-Gazali