Vetëpërceptimet e qytetërimeve – Ahmet Davutogllu

Autor:          Ahmet Davutogllu
Titulli:          Vetëpërceptimet e qytetërimeve
Përktheu:     Mr. Ali Pajaziti
Recensent:   Zekerija Ibrahimi
Formati:       9.5 x 15
Faqe:           132
Botues:        Logos-A
Viti:             2001
Vendi:          Shkup

Retorika e globalizimit, e cila viteve të fundit po përhapet me të madhe, ka formuar një fushë te re dhe interesante të tensionit ndërmjet universalizimit dhe lokalizmit. Në këtë kontekst, koncepti globalizëm, i cili si në aspktin mendor ashtu edhe në atë praktik ka filluar t’ia marrë vendin konceptit universalizem, shfaq një lloj zvogëlimi të kriterit (njësisë matëse) dhe nivelit. Zëvendësimi i fjalës universal/e, që permban pretendimin për përfshirjen e gjithësisë në tërësi, me fjalen global/e , që e shpreh vetem homogjenitetin sipërfaqësor në nivel të rruzullit tokësor, mund të shikohet si të shprehurit e fenomenit të pretendimizimit në nivel kognitiv me role të një njeti linguistik.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPishtarja e ndershmërisë Merjemja – Adem Karatash
Artikulli tjetërKriza globale, debate rreth 11 shtatorit – Ahmet Davutogllu