Vëllazëria në Islam dhe zemra e shëndoshë – Amër Halid

Autor:          Amër Halid
Titulli:          Vëllazëria në Islam dhe zemra e shëndoshë
Përktheu:     Dr. Musli Vërbani
Korrektor:    Burim Bunjaku
Formati:       4.7 x 6.7
Faqe:           26
Botues:        Botues Privat
Viti:             2006
Vendi:          Kaçanik

Shumë ajete dhe hadithe flasin për vëllazërinë, pastërtinë e zemrës, unitetin, ndërlidhshmërinë, bashkëveprimin, ndihmën reciproke dhe po ashtu shumë ajete e hadithe flasin për të larguarit nga konfrontimet, konfliktet, fanatizmit familjar, lokalist dhe fisnorë. Dëshirojmë të shërohemi nga urrejtja, zilia dhe hidhërimi i zemrave tona. Dëshirojmë që këto t’i zëvendësojmë me vëllazëri dhe dashuri vetëm për Allahun. Dëshirojmë t’i zëvendësojmë me pastërti shpirtërore derisa Allahu ta ndryshojë gjendjen, pozitën dhe statusin tonë, prej pozitës faktike të ndarjes, përçarjes, nënshtrimit, nënçmimit dhe poshtërimit.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakVëllazëria muslimane – Amër Halid
Artikulli tjetërVendosmëria në fenë e Allahut – Amër Halid