Teuhidi dhe shirku – Muhammed Xhemil Zejno

Autor:           Muhammed Xhemil Zejno
Titulli:           Teuhidi dhe shirku
Përktheu:      Muhamed Ilaz Dolaku
Recensent:    Ekrem Avdiu
Lektore:        Ajshe Hyseni
Formati:        A5
Faqe:            45
Botues:         IslamHouse
Viti:              2011
Vendi:           Mitrovicë

Allahu xh.sh. ka krijuar botën për t’i bërë ibadet dhe ka dërguar Pejgamberët, detyra e të cilëve ka qenë që t’i thërrasin njerëzit në teuhid (të shprehin Njëshmërinë e Allahut xh.sh.) Kur’ani Fisnik i kushton kujdes të madh besimit në teuhid (Njëshmërinë e Allahut xh.sh.). Në shumë sure (kaptina) tërheq vërejtjen në dëmin e shirkut për individin dhe për bashkësinë. Shirku është shkak i shkatërrimit në dynjallëk dhe i qëndrimit të përhershëm në Xhehennem.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakRregullat e shitblerjes – Mesh’hur Hasen
Artikulli tjetërNgushëllimi ndaj të Goditurve në Fatkeqësi – Imam Muhammed el-Menbaxhi