Ngushëllimi ndaj të Goditurve në Fatkeqësi – Imam Muhammed el-Menbaxhi

Autor:       Imam Muhammed el-Menbaxhi
Titulli:       Ngushëllimi ndaj të Goditurve në Fatkeqësi
Formati:    8.5 x 11
Faqe:        65
Botues:     Privat

Në lidhje me pikëllimin në fatkeqësi apo në ndonjë sprovë, as Allahu Te’ala dhe as i
Dërguari i Tij salallahu alejhi ue selem nuk kanë urdhëruar në të. Përkundrazi, e ka
ndaluar Allahu këtë veprim në Librin e Tij edhe nëse kjo ka të bëjë me çështje të
fesë. Megjithatë, në këtë të fundit, ekziston pikëllim i lavdërueshëm dhe i dënueshëm. Shembull i kësaj janë fjalët e Allahut Te’ala: “Mos u ligështoni dhe mos u pikëlloni, sepse ju, gjithsesi jeni më të lartët, nëse jeni besimtarë të vërtetë.” 3:139

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakTeuhidi dhe shirku – Muhammed Xhemil Zejno
Artikulli tjetërA është muslimani i detyruar të pasojë njërin nga medhhebet – Muhammed bin Sultan Masumi