Shqyrtimi analitik i funksionalizimit të shkencave të Kuranit në davet – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:             Dr. Hajredin Hoxha
Titulli:             Shqyrtimi analitik i funksionalizimit të shkencave të Kuranit në davet
Përktheu:        Doc. Dr. Muhamed Mustafa
Recensent:      Ajni Sinani
R. gjuhësor:    Mimoza Sinani
Formati:          8.5 x 11
Faqe:              40
Botues:           Furkan ISM
Vendi:             Shkup, Maqedonia Veriore

Kur’ani Famëlartë është gjëja më e madhëruar që meriton t’i kushtohet shumë kohë dhe që t’i përkushtohet një studim jetësor. Zoti i Madhëruar e nderoi ummetin islamik me dërgimin e Pejgamberit prej mesit të tyre, që ua lexon ajetet e Tij, i pastron ata dhe ua mëson atyre Kur’anin e urtësinë. Zoti i Madhëruar thotë:
“Eshtë e vërtetë se All-llahu u dha dhuratë të madhe besimtarëve, kur ndër ta nga mesi i tyre dërgoi të dërguar që atyre t’u lexojë shpalljen e Tij, t’i pastrojë ata, t’ua mësojë Kur’anin dhe sheriatin, edhe pse, më parë ata ishin krejtësisht të humbur.” (Ali Imran, 164)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakShejh Abdulfetah Kadi el-Ez’heriu – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërTarikati bektashian – Dr. Hajredin Hoxha