Shpjegim i Anuluesve të Islamit – Ahmed ibn Jahja en-Nexhmij

Autor:         Ahmed ibn Jahja en-Nexhmij
Titulli:         Sherh i Anuluesve të Islamit
Përktheu:    Alban Malaj
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          33
Botues:       Selefi.org
Viti:            2011
Vendi:         Mekë

Vërtet, prej librave dhe shkrimeve të Shejkhul-Islam (Muhamed Ibn’Abdul-Uehab) është edhe “Dhjetë Anuluesit e Islamit”; dhe ajo që ka detyrë Muslimani është që të sigurohet që t’i mësojë këta anulues derisa të mos bjerë në ta pa e kuptuar. Dhe anuluesi i parë e më i madhi është të bërit shirk Allahut ‘Azze ue Xhel dhe argumentet për këtë janë të shumta. Prej tyre është thënia e Allahut ‘Azze ue Xhel: “Vërtet Allahu nuk fal t’i bëhet shok Atij në adhurim dhe i fal gjynahet e tjera veç kësaj atij që dëshiron Ai.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [3.48 MB]

Artikulli paraprakA ishte Jezusi i krishterë apo musliman – Abo Kareem El-Marakshy
Artikulli tjetërKëshilla të Shkëlqyera për ata që janë Penduar – Ahmed ibn Muhammed esh-Shihi