Shenja më e madhe – Said Nursi

Autor:       Said Nursi
Titulli:       Shenja më e madhe
Formati:    A5
Faqe:        115
Botues:     Sozler

“Unë nuk i krijova xhindët dhe njerëzit veçse që ata të Më adhurojnë”.
Nga misteri i këtij verseti madhështor kuptohet se qëllimi dhe urtësia e ardhjes së njeriut në këtë botë janë:
Njohja e Krijuesit të Gjithësisë; besimi tek Ai si dhe adhurimi i Tij. Atëherë detyra themelore e njeriut dhe obligimi që i kërkohet janë: të njohë Zotin e Lartësuar e t’i besojë Atij; të pranojë ekzistencën dhe Njësinë e Tij me përulësi, nënshtrim e me besim të sigurtë e të plotë. Sepse njeriu që, për nga natyra e tij, dëshiron jetë të përhershme dhe ekzistencë të pavdekshme; …

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.29 MB]

Artikulli paraprakFenomeni Kuranor – Malik ibn Nebij
Artikulli tjetërTeuhidi i thjeshtësuar – Abdullah ibn Ahmed el-Huvejli