Pse Agjërojmë – Abdurrahman Muhjiddin

Autor:         Abdurrahman Muhjiddin
Titulli:         Pse Agjërojmë
Përktheu:    Idriz Manushi
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          19
Botues:       Indeksiislam.com
Viti:            2014
Vendi:         Tiranë

Pse agjërojmë ne besimtarët? Kështu duhet çdo kush nga ne ta pyesi veten: pse agjërojmë? E dimë o vëllezër të nderuar pse jemi muslimanë, dhe pse falemi (adhurojmë) Allahun Zotin e krijesave. Namazi është prej punëve më të mira që bën njeriu; qoftë pak apo shumë, po kështu dhe agjërimi. Agjërimi, edhe pse në kuptimin gjuhësor është: të ndaluarit nga çdo gjë rreptësisht. Thuhet (Same), agjëroi nga lëvizjet kur nuk lëviz fare, dhe agjëroi nga fjalët kur nuk flet fare, agjëroi nga ushqimi kur nuk han ose pin fare. Pra, agjërim do të thotë të ndalohesh.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakTradita – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërA ishte Jezusi i krishterë apo musliman – Abo Kareem El-Marakshy