Përgjigjet islame – Salih Behmen

Autor:          Salih Behmen
Titulli:          Përgjigjet islame
Përktheu:     Mr. Mehmet Halimi
Formati:       8.5 x 11
Faqe:           316
Botues:        Logos-A
Viti:             1999
Vendi:          Shkup

Dialog ndërmjet mësimit islam dhe ateizmit
All-llahu xhel-le shanuhu në Kur’an thotë:
“All-llahu vërtetoi se nuk ka zot tjetër përveç Tij. Këtë e dëshmuan edhe engjëjt e dijetarët, dhe se Ai është zbatues i drejtësisë. Nuk ka zot përveç Tij, Fuqiplotit e të Urtit.”
(3:18) “Në krijimin e qiejve e të tokës, në ndryshimin e natës dhe të ditës, ka argumente të qarta për ata që kanë arsye dhe intelekt.”
(3:190) “… Thuaj: A janë të barabartë ata që dinë dhe ata që nuk dinë?’ Po, vetëm të zotët e mendjes marrin mësim.”
(39:9) “Po, All-llahut ia kanë frikën nga robërit e Tij vetëm dijetarët.”
(35:28) “Ndërsa atyre që u është dhënë dijenia, e dinë se kjo që të është shpallur ty nga Zoti, është e vërtetë dhe se udhëzon për në rrugën e Fuqiplotit, të Lavdishmit.
(34:6)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakTë drejtat e jomuslimanëve në shtetin islam – Salih el-Ajid
Artikulli tjetërProfeti Muhamed dhe rruga e tij – Said Nursi