Mjetet e vendosmërisë në fenë e Allahut – Amër Halid

Autor:          Amër Halid
Titulli:          Mjetet e vendosmërisë në fenë e Allahut
Përktheu:     Dr. Musli Vërbani
Korrektor:    Burim Bunjaku
Formati:       4.7 x 6.7
Faqe:           32
Botues:        Botues Privat
Viti:             2006
Vendi:          Kaçanik

Shembull: Kur zhvillohej lufta në Irak, deri sa forcat irakiane rezistonin kundër forcave okupatore, njerëzit kishin moral dhe iman të fortë, filluan ta adhuronin Allahun largoheshin prej mëkateve dhe punëve të këqija, mirëpo kur humbën shpresat në fitoren e muslimanëve dhe largimin e armikut, edhe pse shpresa vazhdonte, gjendja ndryshoi. Edhe pse njerëzit ishin falur natën, kishin falur sabahun rregullisht, kishin lexuar Kur’an, pasi që ishin lutur me përkushtim, pasi që ishin larguar nga ahengjet dhe dëfrimet etj., etj., pas gjithë kësaj ata prapë janë kthyer siç kanë qenë më parë. Kjo nga shkaku i humbjes së përqendrueshmërisë dhe pesimizmit.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [244.52 KB]

Artikulli paraprakDerisa të mos e ndryshojnë gjendjen e tyre – Amër Halid
Artikulli tjetërPasojat e mëkateve – Amër Halid