Metoda e selefëve në trajtimin e fitneve – Bledar Hoxha

Autor:       Bledar Hoxha
Titulli:       Metoda e selefëve në trajtimin e fitneve
Formati:    8.5 x 11
Faqe:        106
Botues:     Mburoja.net
Viti:          25.08.2004
Vendi:       Amman, Jordani

Fenomeni i njoftimit të të fshehtave dhe profetësive të të Dërguarit (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!), pushton pasionin dhe vëmendjen e çdo lexuesi të librave të sunetit. C’domethënie kanë? C’është për qëllim me to? Cili është ndikimi edukativ i tyre në shpirtin njerëzor? Cilat janë gjurmët e tyre në akiden islame, në hovin e muslimanit drejt thirrjes për tek Allahu i Madhëruar dhe në praktimin e Islamit në mënyrën e të jetuarit? Për të njohur diçka nga të gjitha këto, duhet patjetër të analizojmë këtë fenomen me një analizë ligjore, e cila buron nga parimet kuranore, hadithet profetike, gjurmët e selefëve dhe konceptet autentike islame; pastaj t’i interpretojmë ato sipas bazave të përgjithshme, si dhe të analizojmë qëllimet e tyre në formimin e personalitetit islam.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakHafiz Ibrahim Dalliu dhe ekzegjeza e tij kur’anore – Dr. Ismail Bardhi
Artikulli tjetërRomantika në Islam – Dr. Abdurrahman Shiha