Madhërimi i Allahut – Abdulaziz et-Tarifi

Autor:             Abdulaziz et-Tarifi
Titulli:             Madhërimi i Allahut
Përktheu:        Mr. Agron Krasniqi
R. gjuhësor:    Samir Zullufi
Formati:          8.5 x 11
Faqe:              52
Botues:           Botues Privat
Viti:                2014

Vërtet prej obligimeve më të mëdha logjike dhe sheriatike është njohja e madhështisë së Krijuesit të Lartësuar, të Cilin krijesat e pranojnë për Zot të vetëm; çdo krijesë në vetën e saj përmban argumente të qarta që tregojnë për madhështinë e Krijuesit të saj, madhështinë e Shpikësit dhe krijimtarisë së Tij. Sikur të kthehej secili në vetën e tij për të shikuar dhe medituar në të, do ta njihte madhështinë e Krijuesit të vet; i Lartësuar qoftë Allahu ku thotë: {Po edhe në veten tuaj (keni argumente). A nuk jeni kah e shihni?} (Dharijat:21).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakGjykimi Islam ndaj lënësit të namazit – Mensur ibn Abdulaziz Simari
Artikulli tjetërArgumente bazë të fikhut Hanefi – Abdurrahman bin Jusuf Mangera