Leksione metodologjike nga sira – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:               Dr. Hajredin Hoxha
Titulli:               Leksione metodologjike nga sira
Përktheu:          Dr. Sedat Islami
Recensent:        Ajni Sinani
R. gjuhësore:     Mimoza Sinani
Formati:            8.5 x 11
Faqe:                91
Botues:             Furkan ISM
Vendi:               Shkup, Maqedonia Veriore

Do të flasim për njeriun më të përsosur, më të mençur, për më oratorin, më të përmbajturin, për tiparet dhe atributet e tij, për butësinë dhe faljen me gjithë mundësinë e hakmarrjes dhe ndëshkimit, për durimin, bujarinë, fisnikërinë, shpirtgjerësinë, për tolerancën, guximin, çiltërsinë dhe dëlirësinë në respekt e dashuri, për mirësjelljen e tij (si bashkëshort), për mëshirën dhe dhembshurinë e tij me të gjitha krijesat, për kureshtjen e tij për besimin e tyre, për modestinë me gjithë pozitën e madhe që kishte, për besën, sinqeritetin dhe nderin, për devotshmërinë – asketizmin në dynja, frikën prej Allahut, respektin e tij për Allahun dhe adhurimin e përsosur për Të. Pejgamberi [alejhis salatu ves selam] ishte njeriu në personalitetin e të cilit ishin mishëruar vlerat morale; Kur’ani ishte morali i tij.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [680.32 KB]

Artikulli paraprakKultura e muslimanit bashkëkohor – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërMalajzia – Dr. Hajredin Hoxha