Kultura e muslimanit bashkëkohor – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:               Dr. Hajredin Hoxha
Titulli:               Kultura e muslimanit bashkëkohor
Përktheu:          Dr. Sedat Islami
Recensent:        Ajni Sinani
R. gjuhësore:     Mimoza Sinani
Formati:            8.5 x 11
Faqe:                86
Botues:             Furkan ISM
Vendi:               Shkup, Maqedonia Veriore

Historia ka regjistruar se njerëzit në Gadishullin Arabik, para ardhjes së Islamit, ishin të zhytur thellë në humnerën e idhujtarisë dhe paganizmit. Ata adhuronin idhuj, puta, statuja, ndërsa i përuleshin edhe diellit dhe hënës. Ishte caktimi dhe vullneti i Allahut që feja e Tij të përhapet në Lindje dhe Perëndim, dhe këtë në saje të angazhimit të palodhshëm dhe sakrificës sublime të sahabëve [Allahu qoftë i kënaqur me ta!], tabiinëve si dhe besimtarëve të tjerë të sinqertë, thirrës dhe tregtarë. Si rezultat, shumë njerëz e pranuan Islamin dhe shpëtuan nga humbja dhe devijimi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [900.50 KB]

Artikulli paraprakKonceptet e të mirës – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërLeksione metodologjike nga sira – Dr. Hajredin Hoxha