Kultura e dialogut islam – Taha Xhabir Ulvan

Autor:            Taha Xhabir Ulvan
Titulli:            Kultura e dialogut islam
Përktheu:       Muhamed Mustafa
R. gjuhësor:   Fatmire Ajdini – Hoxha
Formati:         8.5 x 11
Faqe:             179
Botues:          Logos-A
Botimi:           i katërt
Viti:               1991
Vendi:            Riad

Sot, kur trazirat politike janë evidente në çdo vend të botës, qoftë të botës islame apo joislame, parimi i dialogut është shndërruar në formë tjetër, kryesisht ka fituar karakterin metafizik ngase nocioni i realtë objektiv në marrëdheniet e ndërsjella, si në sferën fetare ashtu edhe në atë jofetare ekziston fare pak. Si rezultat i rolit metafizik të kësaj teorie, ushtrohet gjenocidi e behen diskriminime mbi popujt dhe nxiten luftëra shkatërrimtare të cilat tërthorazi arsyetohen si kinse politike.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakKriza e mendimit bashkëkohor – Taha Xhabir Ulvan
Artikulli tjetërSahih el-Bukhari – Libri i dytë (2) – Imam el-Bukhariu