Islami dhe politika në Ballkanin Perëndimor – QMBN

Autor:        Qendra Maqedonase për Bashkëpunim Ndërkombëtar
Titulli:         Islami dhe politika në Ballkanin Perëndimor
Redaktor:    Aleksandar Krzhallovski
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          96
Tirazhi:       200
Botues:       QMBN

Ky botim i Politorbis është rezultat i një hulumtimi të porositur nga Sekretariati politik i BFPJ (DFAE). Qëllimi i tij është të sqarohen marrëdhëniet mes islamit dhe veprimeve politike në Ballkanin Perëndimor. Ky religjion në të vërtetë është element përbërës tradicional nga fundi i mesjetës, jo vetëm në jetën fetare, por njëkohësisht edhe të jetës kulturore dhe sociale për një numër të madh të banorëve në këtë rajon dhe kohabiton me më shumë ose më pak fat nëpër epoka – me krishterimin, qoftë ai katolik, ortodoks ose më rrallë, protestant.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [564.23 KB]

Artikulli paraprakForma e namazit të të dërguarit – Muhammed Nasiruddin Albani
Artikulli tjetërPërkthim me komentim i Kuranit Fisnik – Sherif Ahmeti