Islami dënon terrorizmin – Harun Jahja

Autor:             Harun Jahja
Titulli:             Islami dënon terrorizmin
Përktheu:        Harun Jahja
Recensent:      Islami dënon terrorizmin
Përktheu:        Edvin Cami
R. gjuhësor:    Roald Hysa
Formati:          8.5 x 11
Faqe:              145
Botues:           Furkan ISM
Vendi:             Stamboll, Turqi

Si muslimanë, ne dënojmë sulmet në dy qytetet kryesore të Shteteve të Bashkuara të Amerikës më 11 shtator 2001, të cilat shkaktuan vdekjen e mijëra njerëzve të pafajshëm. Këto sulme nxitën vënien e çështjes së rëndësishme të burimit të vërtetë të terrorizmit në qendër të diskutimeve. Mediat në mbarë botën ishin promovueset e këtyre diskutimeve, mirëpo fatkeqësisht ato kanë luajtur një rol negativ në pasqyrimin e realitetit, duke e lidhur Islamin padrejtësisht me burimin e terrorizmit.
Shumë udhëheqës të botës, organizata të mëdha të mjeteve të informimit publik e stacione radio-televizive deklaruan se Islami e ndalon dhunën dhe nxit paqen mes njerëzve e kombeve. Qarqet perëndimore që kishin arritur ta kuptonin drejt Fenë Islame u shprehën qartë se fjalët “Islam” dhe “terror”, nuk mund të qëndrojnë pranë njëra-tjetrës dhe se asnjë fe hyjnore nuk e lejon dhunën.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.07 MB]

Artikulli paraprakMusa a.s. – Harun Jahja
Artikulli tjetërJusufi a.s. – Harun Jahja