Islami, bazat dhe parimet e tij – Muhammed es-Suhejm

Autor:             Muhammed es-Suhejm
Titulli:             Islami, bazat dhe parimet e tij
Përktheu:        Mirsim Maliqi
Recensent:      Arben Ahmetaj
R. gjuhësor:    Arsim Jonuzi
                      Jusuf Kastrati
Formati:          A5
Faqe:              231
Botues:           IslamHouse.com
Vendi:            Shkup
Viti:                2019

 

Zoti i dërgoi profetët me mision te botët e ndryshme, që pas paraqitjes së tyre njerëzit të mos kenë ndonjë argument justifikimi përpara Tij. Ai i zbriti librat si udhëzim, mëshirë, dritë e shërim. Më parë, profetët dërgoheshin me mision vetëm te popujt e tyre dhe ata i ruanin librat me të cilët kishin ardhur. Ky realitet bëri që librat e tyre të shuheshin, kurse mesazhi e doktrina të shtrembërohej e ndryshohej, e tërë kjo ngase ishin për një popull të caktuar, në një periudhë të kufizuar.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakRamazani dhe namazi i teravive në dritën e medhhebit hanefi – Dr. Shefik Kurdiq
Artikulli tjetërFrika prej Xhehenemit dhe malli për Xhennetin – Abdurrahman ibn Raxheb & Abdulvahid el-Magribi