Iftaʽja dhe Fetvaja: Në botën myslimane dhe në Perëndim – Zulfikar Ali Shah

Iftaʽja dhe Fetvaja: Në botën myslimane dhe në Perëndim –  Zulfikar Ali Shah

PËRKTHIMI NGA GJUHA ANGLEZE: Ardian Muhaj

TITULLI ORIGJINAL: Iftā’ and Fatwa in the Muslim World and the West

Zulfiqar Ali Shah

BOTUES: Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam

Faqe: 290

Përmbajtja
Rreth kontribuuesve
Hyrje
Sfidat tekstuale ndaj dënimit me vdekje për felëshimin në Islam dhe çështja e lirisë së fesë Abdullah Saeed
Iftāʽ-ja konsultative: sfida e kolektivizimit të fetvasë
Imad-ad-Dean Ahmad
Fikh-u i pakicave si ixhtihad shqyrtues: teoria dhe praktika juridike
Abdessamad Belhaj
Rregullimi i fesë, organizimi i politikës: Rregullimi i fetvasë në Islamin bashkëkohor
Alexandre Caeiro

Fetvaja në epokën e globalizimit
Moustafa Kassem
Fetvaja e Kushejrit dhe Risaleh e tij:
Rëndësia e tyre për dialogun brenda-mysliman sot
Kenneth L. Honerkamp
Kujdestarët e kontratës islame të martesës dhe kërkimi
i agjencisë në jurisprudencën dymbëdhjetëshe shi’ite
Vinay Khetia
Islami, shëndetësia dhe shpirtërorja
Abdulaziz Sachedina

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 363
Artikulli tjetërGJUHA E MREKULLUESHME E KURANIT – Dëshmi e origjinës hyjnore – Bassam Saeh