Çështjet fetare, shoqërore, politike bashkëkohore në peshoren e Kuranit – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:                Dr. Hajredin Hoxha
Titulli:                Çështjet fetare, shoqërore, politike bashkëkohore në peshoren e Kuranit
Përktheu:           Doc. Dr. Muhamed Mustafa
Recensent:         Ajni Sinani
Re. gjuhësore:    Mimoza Sinani
Formati:             8.5 x 11
Faqe:                 30
Botues:              Furkan ISM
Vendi:                Shkup, Maqedonia Veriore

“Islami është metodë, metodë e jetës, e jetës njerëzore objektive me të gjitha parimet e saj, metodë që përmbledh konceptin e besimit, i cili komenton natyrë e (ekzistencës), përcakton pozitën e (njeriut) në këtë ekzistencë ashtu siç e cakton qëllimin e ekzistimit të tij njerëzor… I përmbledh sistemet dhe organizimet reale që grafullojnë nga koncepti i tillë i besimit, që mbështeten në të dhe që përfaqësojnë pasqyrën reale që vërehet në jetën e njerëzve, si sistemi i moralit dhe burimi prej të cilit burojnë parimet mbi të cilat mbështeten, pushteti që përfitohet prej tyre, sistemi politik, format e karakteristikat e tij, sistemi ekonomik me filozofinë dhe problematikat e tij, sistemi ndërkombëtar në marrëdhëniet dhe relacionet e tij…”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakBarrierat e dialogut dhe shkaqet e dështimit – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërDukuria e ekstremizmit – Dr. Hajredin Hoxha