Fshehtësitë e disa ligjeve Kuranore – Dr. Muhammed Said Ramadan el-Buti

Autor:               Dr. Muhammed Said Ramadan el-Buti
Titulli:               Fshehtësitë e disa ligjeve Kuranore
Përktheu:          Dr. Hajredin Hoxha
Recensent:        Edin Lohja
R. gjuhësore:     Mimoza Sinani
Formati:            8.5 x 11
Faqe:                50
Botues:             Botim Privat
Viti:                  2013

Është ky fillimi i ciklit të ligjëratave të shkurtra, të përgatitura për “Radio Kuvajtin” i titulluar: “ Ligj dhe Urtësi.” Pikësynimi i ligjëratave në fjalë ishte përmendja e disa ligjeve, të karakterit fetar (të sheriatit), të argumentuara nga Kur’ani dhe Sunneti, duke dëftuar më pas urtësitë e këtyre ligjeve. Kisha planifikuar që këto ligjërata, me të njëjtin titull, t’i botoj ashtu siç qenë të përgatitura për “Radio Kuvajtin ”. Ndërkohë një shtëpi botuese shprehu dëshirën e saj që këto ligjërata të botohen, mirëpo me një titull tjetër për shkak se titulli paraprak nuk ishte i përshtatshëm. Prandaj, duke i përfillur kërkesat e disa lexuesve të nderuar, e pashë të arsyeshme ta ndërroj titullin paraprak me një titull tjetër “Fshehtësitë e ligjeve hyjnore.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [602.40 KB]

Artikulli paraprakPrej treguesve të teuhidit – Dr. Abdurrezak ibn Abdulmuhsin el-Bedr
Artikulli tjetërShkaqet e konfuzionit rreth përkthimeve të ajeteve të Kuranit – Dr. Suat Yëlldrëm