Prej treguesve të teuhidit – Dr. Abdurrezak ibn Abdulmuhsin el-Bedr

Autor:         Dr. Abdurrezak ibn Abdulmuhsin el-Bedr
Titulli:         Prej treguesve të teuhidit
Përktheu:    Kastriot Mazreku
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          35
Botues:       Botim Privat
Viti:            Gusht, 2014

Vërtetë njësimi/teuhidi është fillimi dhe mbarimi i fesë, është esenca dhe forma e saj, është thirrja e parë dhe e fundit e të dërguarve dhe është domethënia e fjalës “S’ka të adhuruar me meritë përveç Allahut”(La ilahe il-lallah). Për hir të tij janë krijuar krijesat, janë dërguar të dërguarit dhe janë zbritur librat. Me të njerëzit ndahen në besimtar dhe jobesimtar, në të lumtur- banorë të Xhenetit dhe në të mjerë- banorë të zjarrit, njësimi/teuhidi është obligimi i parë me të cilin ngarkohet njeriu dhe xhindi, ai është realiteti i fesë Islame përveç së cilës Allahu nuk pranon fe tjetër nga askush, çështja e tij është shumë e vlefshme dhe e rëndësishme në synimin e tij dhe secili nga ne ka nevojë për ta përkujtuar atë.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakObligimi Ynë Përballë Urdhrave të Allahut – Dr. Abdurrezak ibn Abdulmuhsin el-Bedr
Artikulli tjetërFshehtësitë e disa ligjeve Kuranore – Dr. Muhammed Said Ramadan el-Buti