Edukata Islame 90

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XXXIX nr. 90 – 2009
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: edukataislame@hotmail.com
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
qemajlmorina@hotmail.com
Redaksia:
Akad. Jashar Rexhepagiq, Akad. Pajazit Nushi,
Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti, Nexhat Ibrahimi,
Hajrullah Hoxha dhe Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë:
Hajrullah Hoxha
Lektor:
Bislim Berisha
Korrektor:
Skender Rashiti

 

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Edukata fetare në mes përkrahësve dhe kundërshtarëve ……………… 5
Nexhat Ibrahimi
Ibn Sinai, gjeniu mysliman………………………………………………………15
Orhan Bislimaj
Lutja, lëmosha dhe leximi i Kur’anit i bën dobi të vdekurit …………51
Mr. Sadik Mehmeti
Rrjeti arkivor në Kosovë …………………………………………………………65
Akademik Feti Mehdiu
Më shumë kujdes për botimin e përkthimit
dhe interpretimit të Kur’anit në gjuhën shqipe…………………………..77
Mr. Qemajl Morina
Faktori fe në kohën e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit dhe sot ……..103
Fikret Karçiq
Muslimanët e Ballkanit në prag të shekullit XXI ……………………..115
Dr. Naceur Jabnoun
Islami dhe menaxhmenti………………………………………………………..127
Dr. Salim A. Haxhiç
Poezia “hixhreti” nga Gëte …………………………………………………….155
Bajrush Ahmeti
Ndarja e botës islame dhe pasojat e saj ……………………………………177
Hajrudin S. Muja
Isabela – (2) ………………………………………………………………………….221
Dr. Abdurrahman Rafet el-Basha
Halime es-Sa’dije ………………………………………………………………….259
Shahid Alam
Sa janë të ndryshme shoqëritë islame?…………………………………….267
Xhavid Ahtar
Shtatë fazat e jetës së Muhamedit a.s. ……………………………………..277
Akademik Jashar Rexhepagiqi
Një vepër shkencore për gruan me vlera të veçanta ………………….285
“Zotëri Ibrahimi dhe lulet e Kur’anit”…………………………………….289
Përmbajtja …………………………………………………………………………..295

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 89
Artikulli tjetërEdukata Islame 101