Edukata Islame 89

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XXXVIII nr. 89 – 2009
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: edukataislame@hotmail.com
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
qemajlmorina@hotmail.com
Redaksia:
Akad. Jashar Rexhepagiq, Dr. Pajazit Nushi,
Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti, Nexhat Ibrahimi,
Hajrullah Hoxha dhe Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë:
Hajrullah Hoxha
Lektor:
Bislim Berisha
Korrektor:
Skender Rashiti

 

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Mehmet Akif Ersoji në faqet e revistës “Err-rrisale” të Kajros……… 5
Nexhat Ibrahimi
Imam el-Esh’ariu ……………………………………………………………………15
Orhan Bislimaj
Ndalohet përjashtimi “inshallah” në besim……………………………….43
Tahir efendi Boshnjaku – Gjakova
Hydá Rabbëm – “Perëndia është Zoti im”………………………………….61
Qemajl Morina
Glosari çifut – (5) …………………………………………………………………….69
Mr. Sadik Mehmeti
Vështrim tri vakëfnameve origjinale (1608)
të Mehmed pashë Kaçanik(li)ut ………………………………………………..91
Mr. Samir B. Ahmeti
Osmanlinjtë dhe metodat e tyre rreth përhapjes
së fesë islame në Kosovë…………………………………………………………117
Nehat Krasniqi
Vrojtime të reja mbi jetën dhe veprën letrare të Nezim Frakullës.135
Mirnes Kovaç
Islami përballë Islamizmit: Vëllezërit myslimanë…………………..151
Muhamed Abdullah el-Shebani
Problemi ekonomik dhe trajtimi i tij nga këndvështrimi islam …..175
Emine A. Vezaj
Të shkruash historinë me aversion………………………………………….207
Hajrudin S. Muja
Isabela………………………………………………………………………………….215
Tajib Salih
Koha e shpërnguljes në veri – (6)…………………………………………….251
Dr. Ihsan Sureyya Sirma
Sjellja e vendimit për shkatërrimin e shtetit osman …………………..277
Përmbajtja…………………………………………………………………………….289

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 88
Artikulli tjetërEdukata Islame 90