Edukata Islame 101

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XLI nr. 101 – 2012
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: edukataislame@hotmail.com
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
qemajlmorina@hotmail.com
Redaksia:
Akad. Pajazit Nushi, Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti,
Nexhat Ibrahimi, Hajrullah Hoxha dhe Dr. Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë:
Hajrullah Hoxha
Lektor:
Bislim Berisha
Korrektor:
Skender Rashiti

 

 

Përmbajtja
Qemajl Morina
Shqipëria – 100 vjet pas pavarësisë…………………………………….. 5
Mr. Ejup Haziri
Shitblerja në Jurisprudencën Islame ………………………………… 13
Nexhat Ibrahimi
Kompleksiviteti ideologjik i lëvizjeve islame në botën
arabo-islame në shekujt XX-XXI ……………………………………… 39
Mr. Jahja Hondozi
Kontributi shkencor i prof. dr. Hasan Kaleshit
në periodikun shkencor në Kosovë……………………………………. 55
Dr. Islam Hasani
Investimet në partneritet sipas parimeve islame………………… 73
Abdu-rr-rrahman bedevī* – Filozof ………………………………………… 91
Nuruddin Mahmudi – strategu i paprekshëm………………………… 107
Mr. Qemajl Morina
Kontributi i hoxhë Kadri Prishtinës,
në mbrojtjen e tërësisë
së tokave shqiptare…………………………………………………………. 123
Mr.sc. Rrezehana Hysa
Përpjekja e patriotëve shqiptarë për formimin
e shtetit shqiptar dhe çështja shqiptare
në Konferencën e Ambasadorëve ……………………………………. 135
Mexhid Yvejsi
40-vjetori i xhamisë, qendresë islame shqiptare-amerikane
për shtetet Nju-Jork dhe Nju Xhersi……………………………….. 149
Mr. Rexhep Suma
Efekti serioz i medieve mbi strukturën familjare …………….. 169

Sedat Islami
Qasjet e mediave ndaj të drejtës fetare islame
në periudhën e pasluftës në Kosovë…………………………………. 187
Zekeriya Karabell
Në emër të Zotit……………………………………………………………… 207
Prof. Dr. Zejnullah Gruda
Krimet njëshekullore ndaj shqiptarëve – krimet
gjatë Luftërave Ballkanike……………………………………………… 241
Shaqir Shala
Xhamia e Gurit në Rogovë të Hasit…………………………………. 263
Mr. Muhidin Ahmeti
Kurban-Bajrami më shumë se një festë…………………………… 277
Hajrullah Hoxha
Ndërroi jetë
mulla Ahmet ef. Berisha 1938-2012…………………………………. 291
Hajrullah Hoxha
30-vjetori i vdekjes së mulla Ramë ef. Llumnicës …………….. 299
Përmbajtja ………………………………………………………………………….. 301

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 90
Artikulli tjetërEdukata Islame 103