Edukata Islame 85

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XXXVII nr. 85 – 2008
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: edukataislame@hotmail.com
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
qemajlmorina@hotmail.com
Redaksia:
Akad. Jashar Rexhepagiq, Dr.Pajazit Nushi,
Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti, Nexhat Ibrahimi,
Hajrullah Hoxha dhe Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë: Hajrullah Hoxha
Lektor: Bislim Berisha
Korrektor: Skender Rashiti

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Shoqëria e Hixhretit dhe ne ………………………………………………………. 5
Orhan Bislimaj
Besëtytnia dhe rreziku i saj në besimin islam …………………………….13
Prim. Dr. Ali Iljazi
Kur’ani Famëmadh dhe “ateizmi shkencor”……………………………..45
Muhammed Asad
Parimet e shtetit dhe të qeverisë në Islam
– Qeverisje me mirëkuptim dhe këshill – …………………………………….63
Abdullah Nasih Ulvan
Islami – ligj i jetës ……………………………………………………………………87
Dr. Mahmud Halil
Marrëdhëniet ndërkombëtare në kushtetutën e shtetit islam ……..115
Osman Nuri Haxhiq
Organizimi dhe rregullimi i brendshëm i halifatit – shtetit islam -125
Nazim Agaj
Sistemi arsimor-shkollor në territorin e Kosovës
sipas sallnameve 1885/1900 ……………………………………………………139
Mr. Qemajl Morina
Glosari i nocioneve fetare ………………………………………………………177
Zymer Ramadani
Sâl-namet – Vjetarët………………………………………………………………213
Dr. Riza Sadiku
Kontributi shkencor dhe kombëtar i prof. dr. Hasan Kaleshit ……229
Nuridin Ahmeti
Kontributi i dr. Hasan Kaleshit në historiografinë shqiptare……..249
388 EDUKATA ISLAME 85
Amr Halid
Zgjedhja e Omerit halif – (2) …………………………………………………..257
Dr. Feti Mehdiu
Ndikimi i librave të shenjtë në dialogun ndërmjet
qytetërimeve euro-aziatike………………………………………………………291
Xhamia Zejtunie … vatër e shkencës dhe diturisë…………………….301
Intervistë me Karen Armstrong, botuar në revistën “ISLAMICA”
Feja nuk është shkak i përçarjeve në botë………………………………..307
Tajib Salih
Koha e shpërnguljes në veri – (2)…………………………………………….317
Ramadan Shkodra
Bibliografi e punimeve të Mr. Qemajl Morinës 1971-2007 ………..337

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 84
Artikulli tjetërEdukata Islame 86