Edukata Islame 84

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XXXVI nr. 84 – 2007
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: [email protected]
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
[email protected]
Redaksia:
Akad. Jashar Rexhepagiq, Dr.Pajazit Nushi,
Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti, Nexhat Ibrahimi,
Hajrullah Hoxha dhe Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë: Hajrullah Hoxha
Lektor: Bislim Berisha
Korrektor: Skender Rashiti

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Islamofobia! ……………………………………………………………………………. 5
Orhan Bislimaj
Domethënia e nocionit “el-Hidajet – udhëzim dhe ed-Dalalet
ose Hidhlan-humbje………………………………………………………………..15
Mr. Menduh Bamja
Marrëdhëniet e shtetit dhe të kishës në qytetërimin perëndimor –
tipat e ndarjes dhe të bashkëpunimit …………………………………………41
Eldin Duçiq
Prezentimi i Islamit në botën bashkëkohore –
diskursi komunikologjik…………………………………………………………..67
Mr. Qemajl Morina
Gjuha dhe feja ………………………………………………………………………..83
Mr. Sadik Mehmeti
Një vështrim përhapjes së dorëshkrimeve orientale në kosovë……..95
Resul Rexhepi
Dorëshkrimet mijëvjeçare në bibliotekën e Aleksandrisë –
thesar me vlera të paçmueshme ………………………………………………105
Enver Robelli
Helmimi i fesë……………………………………………………………………….115
Ebu Ala Meududi
Katër termat bazë kur’anorë …………………………………………………..123
Intervistë ekskluzive me prof. Xhon (Jonh) O. Voll, profesor i historisë islame në
Universitetin Xhorxhtaun (Goergetown University)
Kosovarët kanë treguar se dinë të çmojnë vlerat e njëri-tjetrit
dhe njohin diversitetin në vepër………………………………………………141
230 EDUKATA ISLAME 84
Dr. Abdul Hadi Misbah
A është zemra vend i dashurisë, urrejtjes dhe devotshmërisë?…… 155
Sejjid Husein Nasr
Islami dhe muzika …………………………………………………………………163
Amr Halid
Zgjedhja e Omerit halif – (1) ………………………………………………….171
Tajib Salih
Koha e shpërnguljes në veri……………………………………………………199
Nexhat Ibrahimi
Pa brigje dhe pa majtas e djathtas – (Recension)……………………….213
Nexhat Ibrahimi
Trajtesa mbi imanin
të autorit Hasan Fehmi efendiu – (Recension) ………………………….221
Sejjid Husein Nasr
Islami dhe brenga e njeriut modern ………………………………………..225
Përmbajtja …………………………………………………………………………..229

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.38 MB]

Artikulli paraprakEdukata Islame 83
Artikulli tjetërEdukata Islame 85