Edukata Islame 86

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XXXVII nr. 86 – 2008
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: edukataislame@hotmail.com
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
qemajlmorina@hotmail.com
Redaksia:
Akad. Jashar Rexhepagiq, Dr.Pajazit Nushi,
Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti, Nexhat Ibrahimi,
Hajrullah Hoxha dhe Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë: Hajrullah Hoxha
Lektor: Bislim Berisha
Korrektor: Skender Rashiti

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Kosova shtet sovran dhe i pavarur……………………………………………… 5
Kasim Gërguri
ARSHI – krijesë madhështore …………………………………………………..11
Dr. Qani Nesimi
Koncepti i “tjetrit” tek osmanët dhe pozicioni i shqiptarëve në të…49
Dr. Qazim Qazimi
Premisat hyjnore të qytetërimit islam
– mendime dhe ide rreth qytetërimit – ………………………………………..67
Nexhat Ibrahimi
Vendi i Filozofisë Islame në sistemin filozofik botëror………………..81
Mustafa Mlivo
Kur’ani përpara shkencës dhe civilizimit …………………………………..95
Dr. Hasan Kaleshi
Vakëfnameja dhe vakëfet e Sunkur Çaush Begut nga Manastiri .123
Abdullah Nasih Ulvan
Islami – ligj i jetës – (2) …………………………………………………………..145
Abdurrahman es-Sa’di
Si të jetojmë të lumtur ……………………………………………………………171
Alaga Dervisheviq
Nga bisedat e botuara dhe të pabotuara…………………………………..189
Glosari ortodoks ……………………………………………………………………209
Abdulkadir Inxhiq
Përse është me rëndësi mësimi i gjuhës së Kur’anit? ………………..231
Tajib Salih
Koha e shpërnguljes në veri – (3)…………………………………………….239
338 EDUKATA ISLAME 86
Avni Aliu
Porosia e Kur’anit për durim dhe vigjilencë …………………………….259
Prof. Ali Mustafa EL-MISRATI
Herodoti i kulturës libiane dhe shqiptarët……………………………..267
Mr. Qemajl Morina
Rrugëtimi prej afër katër dekadash i revistës “Edukata Islame” .275
Akademik Jashar Rexhepagiq
Disa opservacione mbi revistën “Edukata Islame” …………………..281
Nexhat Ibrahimi
Revista Edukata Islame – përgjigje sfidave të kohës ………………….287
Shevki Sh. Voca
Një vepër e veçantë për historinë tonë kombëtare
e shkruar pak më ndryshe………………………………………………………291
Nexhat Ibrahimi
Struktura perfekte e Islamit ……………………………………………………299
Dr. Feti Mehdiu
Bibliografia e Dr. Hasan Kaleshit …………………………………………..305

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 85
Artikulli tjetërEdukata Islame 88