Edukata Islame 78

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XXXV nr. 78 – 2005
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: [email protected]
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
[email protected]
Redaksia:
Akad. Jashar Rexhepagiq, Dr.Pajazit Nushi,
Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti, Nexhat Ibrahimi,
Hajrullah Hoxha dhe Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë: Hajrullah Hoxha
Lektor: Isa Bajçinca
Korrektor: Skender Rashiti
Ballina: Shyqyri Nimani
Realizimi: Shtëpia Botuese
Redaktor teknik: Bashkim Mehani
Operator kompjuterik: Nuhi Simnica

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Aspekti edukativ në veprën e Muhamed Abduhus …………………….5
Prof. Dr. Mustafa Ceriq
Jeta dhe veprat e el-Maturudiut – (1) ………………………………………..15
Dr. Metin Izeti
Filozofia pereniale dhe tradicionalizmi në epokën moderne……..35
Abdullah Nasih Ulvan
Poligamia në islam dhe urtësia e martesës së Muhamedit a.s.
me më shumë se një grua – (2) ………………………………………………..51
Mr. Qemajl Morina
Orientalizmi në fazën fillestare të tij ……………………………………….79
Dr. Ismail Bardhi
Teologjia dhe teologu sot ………………………………………………………101
Prof. dr. Mehdi Polisi
Leksiku islam pjesë përbërëse e leksikut të shqipes………………..115
Abdullah Nasih Ulvan
Salahudin El-Ejubi hero i Betejës së Hittinit
dhe çlirues i Jerusalemit nga kryqtarët – (5)………………………….127
Dr. Jusuf Osmani
Disa dokumente arkivore të bashkëpunimit shqiptaro-boshnjak
kundër kolonizimit agrar në periudhën ndërmjet dy luftërave
botërore ……………………………………………………………………………….153
Dr. Iljaz Rexha
Sllavizimi i onomastikës së vendbanimeve mesjetare arbane në
arealin e Kosovës, të Nishit dhe të Shtipit………………………………165
Fethullah Gylen
Familja…………………………………………………………………………………197
294 EDUKATA ISLAME 78
Nexhat Ibrahimi
Islami fe paqeje e dashurie e jo fe dhune e terrori ………………….221
Sadik Mehmeti
Monedhat e sulltanëve osmanë………………………………………………247
Ramadan Shkodra
Botimet islame në gjuhën shqipe në Kosovë (tradita, sfidat dhe
realiteti…………………………………………………………………………………261
Xhahid Bushati
Koha, vitet, njeriu (në monografinë “Vehbi S. Gavoçi – Dijetar
nga dijetarët e ymmetit” ……………………………………………………….273
Prof. dr. Feti Mehdiu
Hafizët tanë gjatë historisë – VII……………………………………………279

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.81 MB]

Artikulli paraprakEdukata Islame 77
Artikulli tjetërEdukata Islame 79