Edukata Islame 77

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XXXV nr. 78 – 2005
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: edukataislame@hotmail.com
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
qemajlmorina@hotmail.com
Redaksia:
Akad. Jashar Rexhepagiq, Dr.Pajazit Nushi,
Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti, Nexhat Ibrahimi,
Hajrullah Hoxha dhe Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë: Hajrullah Hoxha
Lektor: Isa Bajçinca
Korrektor: Skender Rashiti
Ballina: Shyqyri Nimani
Realizimi: Shtëpia Botuese
Redaktor teknik: Bashkim Mehani
Operator kompjuterik: Nuhi Simnica

 

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Orientalistët e rinj ……………………………………………………………………5
Prim.dr.sci.med. Ali F. Iljazi
Gjumi dhe ëndrrat nga këndvështrimi kuranor dhe shkencor….13
Orhan Bislimaj
Imani është një tërësi, ai as nuk shtohet e as nuk mungohet……..37
Dr. Pajazit Nushi
Skicë e mendimit psikologjik mbi religjionin
dhe mbi psikologjinë e religjionit (2) ……………………………………….77
Husein Gjozo
Njeriu- misioni dhe esenca e qenies së tij ……………………………….103
Nexhat S. Ibrahimi
Shumëpërmasat e personalitetit
të Muhammedit alejhi’s-selam………………………………………………129
Abdullah Nasih Ulvan
Poligamia në islam dhe urtësia e martesës së Muhamedit a.s.
me më shumë se një grua………………………………………………………139
Abdullah Hamiti
Sami Frashëri për origjinën dhe ndarjen e gjuhëve ……………….165
Abdullah Nasih Ulvan
Salahudin El-Ejubi hero i Betejës së Hittinit
dhe çlirues i Jerusalemit nga kryqtarët – (4)………………………….193
Sadik Mehmeti
“Sherh rahati äl-kulub” e Pir Muhamed efendiut
nga Prishtina………………………………………………………………………..223
Dr. Masar Rizvanolli
Mehmet Ali Pasha dhe shqiptarët………………………………………….233
294 EDUKATA ISLAME 77
Omer Turan
Arsimi fetar në vendet e Ballkanit …………………………………………253
Eset Bajraktari
Historiku i xhamive
në Këshillin e Bashkësisë Islame të Drenasit ………………………….267
Fjalor i orientalizmave në gjuhën shqipe……………………………….277
Dr. Sabile Keçmezi – Basha
Një jetë e tërë në shërbim të çështjes kombëtare ……………………283
Myderrizi që u bë kurban për lirinë e vendit të vet ………………..289

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 76
Artikulli tjetërEdukata Islame 78