Edukata Islame 122

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame, tremujore
Viti L nr. 122 / 2020

Boton: Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Kryeredaktor:
Sabri Bajgora
Redaksia:
Dr. Abdulla Hamiti, Mr. Adnan Simnica, Ahmet Sadriu,
Dr. Fahrush Rexhepi, Kasim Gërguri, Dr. Sadik Mehmeti, Vedat Sahiti
email: edukataislame@bislame.net
Redaktor gjuhësor:
Dr. Hysen Matoshi
Ballina:
Bashkim Mehani
Redaktor teknik &
Operator kompjuterik:
Nuhi Simnica

 

P˙RMBAJTJA
KALOI NË AHIRET VETERANI I PERIODIKUT TË BASHKËSISË
ISLAME TË KOSOVËS HAJRULLAH EF. HOXHA (1939-2020)…….. 5
Sabri BAJGORA
IBN ATIJJE EL ENDELUSI DHE TEFSIRI I TIJ
“EL-MUHARRERU-L VEXHIZ FI TEFSIRI-L KITABI-L AZIZ” …………. 9
Resul ef. REXHEPI
MANIFESTIMI I DITËLINDJES SË PEJGAMBERIT A.S. –
MEVLUDI………………………………………………………………………………… 45
Dr. Abdulla HAMITI
JAHJA BEJ DUKAGJINI – LUFTËTAR, MENDIMTAR E POET
I SHQUAR I POEZISË KLASIKE TURKE TË SHEK. XVI………….. 57
PhD. (c) Besir NEZIRI
VAKËFNAMJA E JASHAR PASHË GJINOLLIT………………………… 75
Dr. Orhan BISLIMAJ
KARTA E MEDINËS DHE PROPOZIM-MARRËVESHJA
E MARTTI AHTISAARIT PËR STATUSIN E KOSOVËS
(trajtesë krahasimore) ……………………………………………………………….. 101
Prof. dr. Hysen MATOSHI
PERCEPTIMI I VEÇANTIVE KOMBËTARE DHE FETARE
TË TJETRIT NË KONTEKSTIN JUGOSLLAV …………………………. 121
PhD (c) Agron ISLAMI
JETA SOCIO-EKONOMIKE DHE POLITIKE NË KOSOVË
GJATË SHEKULLIT XVIII SIPAS ANKESAVE
DHE KËRKESAVE TË QYTETARËVE ……………………………………. 133
Assis. Prof. Dr. Feim GASHI
KUPTIMDHËNIA E UNITETIT DHE SOLIDARITETIT
SIPAS MEHMET AKIF ERSOJT………………………………………………. 147

Faik MIFTARI
POPULLSIA NË PRIZREN GJATË SHEK. XVI ………………………… 163
Mr. Besim MEHMETI
ALEANCA E RE E VIRTYTEVE – “HILFU-L FUDUL” …………….. 183
Prim. dr. med. sc. Ali F. ILJAZI
TRIDHJETË KËSHILLA PËR SUKSES NË JETË
SIPAS ISLAMIT ……………………………………………………………………… 197
Sezai SYLEJMANI
SISTEMI I MILETIT NË SHTETIN OSMAN – 2………………………… 207
Annemarie SCHIMMEL
JUNUS EMRE – (1)………………………………………………………………….. 223

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 117
Artikulli tjetërEdukata Islame 124