Edukata Islame 107

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XLIII nr. 107 / 2014
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: [email protected]
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
[email protected]
Redaksia:
Akad. Pajazit Nushi, Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti,
Nexhat Ibrahimi, Hajrullah Hoxha dhe Dr. Xhabir Hamiti
Sekretar i redaksisë:
Hajrullah Hoxha
Lektor:
Bislim Berisha

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
A DUHET FAJËSUAR ISLAMIN PËR SULMIN
NDAJ CHARLIE HEBDO, NË PARIS? ………………………………………………. 5
Mr. Ejup Haziri
KARTA E MEDINËS DHE MAGNA CARTA LIBERTATUM
(trajtesë krahasimtare)………………………………………………………………………. 15
Myfti Abdurrahman ibn Jusuf
VENDOSJA E DUARVE NË NAMAZ……………………………………………… 45
Mr.sc. Artan Mehmeti
TË KËRKUARIT E DITURISË SIPAS ISLAMIT ………………………………. 57
Kurra hfz. doc. dr. Xhevad Shoshiq
KIRAETET E KUR’ANIT (Historiku i kiraeteve) ……………………………….. 75
Shpend Avdiu
KRIMET E ALENCËS BALLKANIKE
SIPAS SHTYPIT SHQIPTAR TË KOHËS (1912-1913)………………………. 87
Mr. sc. Rezehana Hysa
ÇAMËRIA SHQIPTARE……………………………………………………………….. 101
Ramadan Shkodra
Sadik Mehmeti
Hafëz BAJRAM AGANI (1899-1962)
– hoxhë, pedagog, udhëheqës dhe vizionar i shquar – ………………………….. 117
Hajrullah Hoxha
KONTRIBUTI I HFZ. BAJRAM EF. AGANIT
NË FUSHËN E ARSIMIT DHE SHTYPIT FETAR…………………………… 127
Osmon Softiq
SELEFIZMI………………………………………………………………………………….. 141
Zachary Karabell
ZOTI I DY TOKAVE…………………………………………………………………….. 163
3 20 EDUKATA ISLAME 107
Mexhid Yvejsi
60-VJETORI I TEQESË BEKTASHIANE SHQIPTARE
NË AMERIKË (1954-2014) ……………………………………………………………. 191
Mr. Rexhep Suma
GLOBALIZMI I IDENTITETIT ……………………………………………………… 209
Vehbi Shatri
MULLA MEHMET EF. MAHMUTI (1893-1964) …………………………….. 235
Abdolkarim Soroush
REFORMIMI I SHKENCAVE FETARE …………………………………………. 243
Mr. Skënder R. Hoxha
MEHMED AKIF ERSOJ
Të dhëna për jetën dhe aktivitetin letrar…………………………………………….. 263
BIBLIOGRAFIA PERSONALE E MYFTIUT TË KOSOVËS,
NAIM EF. TËRNAVA (Skicë për monografi) …………………………………… 269
Naim ef. Tërnava
NË PRISHTINË, U PROMOVUA RIBOTIMI
I VËLLIMIT TË PARË TË REVISTËS “ZANI I NALTË”…………………. 291
Naim ef. Tërnava
“ZANI I NALTË” – THEMEL I FORTË
PËR VETËDIJEN FETARE E KOMBËTARE………………………………….. 291
Resul Rexhepi
REVISTA “ZANI I NALTË” ËSHTË NJË NDËRMARRJE
E PROJEKTUAR NGA NJERËZ TË MËDHENJ,
NGA ATDHETARË E ULEMA VIZIONARË E LARGPAMËS ………… 295
Genti Kruja
“ZANI I NALTË” – NJË ZË KUMBUES
I TË VËRTETËS SË PANDRYSHUESHME……………………………………. 301
Nuridin Ahmeti
SHKUPI – NË OPTIKËN E NJË PUBLICISTI………………………………….. 305
Qemajl Morina
KONTRIBUTI I PROF. MEHDI POLISIT NË SHTYPIN ISLAM
TË KOSOVËS (27.11.1953-21.05.2014) ………………………………………….. 309

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.77 MB]

Artikulli paraprakEdukata Islame 105
Artikulli tjetërEdukata Islame 108