Edukata Islame 105

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XLII nr. 105 / 2014
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: edukataislame@hotmail.com
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
qemajlmorina@hotmail.com
Redaksia:
Akad. Pajazit Nushi, Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti,
Nexhat Ibrahimi, Hajrullah Hoxha dhe Dr. Xhabir Hamiti
Sekretar i redaksisë:
Hajrullah Hoxha
Lektor:
Bislim Berisha

 

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Lufta në Siri dhe pjesëmarrja e shqiptarëve në të …………………….. 5
Mr. Ejup Haziri
Rëndësia e marrëveshjeve në islam…………………………………………. 17
Dr. Fikret Karçiq
Usuli-fikhu – metodologjia e të drejtës islame………………………….. 41
Prof. dr. Jahja Jesribi
Kritika dhe racionalizmi, sipas Islamit……………………………………. 55
Agim Aliu
Studim historik dhe arkitektonik i namazgjahut të Opojës ……… 67
Mr. Rexhep Suma
Islami – viktimë e terrorizmit medial………………………………………. 93
Desarta Vathaj
Pozita e femrës në Arabine Saudite ………………………………………. 121
Mexhid Yvejsi
Poet me ndikim në lindje dhe perëndim –
Shejh Muhamed Ikball (1877-1938)………………………………………. 151
Mr. Qemajl Morina
Feja si faktor për të ardhmen e Kosovës ……………………………….. 161
Ismet ef. Limani
Omer Ibnul-Hatabi r.a…………………………………………………………. 175
Zachary Karabell
Xhihadi i Salahudinit? …………………………………………………………. 191
Nuridin Ahmeti
Shqiptarët pas largimit të Perandorisë Osmane,
sipas shtypit të kohës ……………………………………………………………. 219
Mr. Sc. Burim Bibaj
Rëndësia e sinqeritetit në Islam dhe dobitë e tij …………………….. 229
Intervista me Noel Malcolm (Birn – Jeta Xharra)………………………. 241
290 EDUKATA ISLAME 105
Muharrem Blakçori, përkthyesi i parë i Kur’anit
në gjuhën shqipe ………………………………………………………………….. 257
Nuridin Ahmeti
610 vjet historie në 100-vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë ……. 263
Hajrullah Hoxha
Mulla Tefik ef. Gashi (shkurt 1943 – dhjetor 2013)………………… 269
Faik Miftari
Ndërroi jetë Profesor, Dr. Muhamet Pirraku (1944-2014)……… 279

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 104
Artikulli tjetërEdukata Islame 107